top of page

Bæredygtigt byggeri for de fremtidige generationer

Byggeriet står for 35% af affaldsmængderne i Danmark. Og 40% af energiforbruget i Europa. Det må og skal vi gøre bedre. Det skylder vi fremtidige generationer.

Derfor har vi tænkt alternativt, arbejdet aktivt på at minimere spild - og bruge så bæredygtige materialer som muligt. Uden at gå på kompromis med de arkitektoniske kvaliteter og selve kvaliteten af typologierne.

Et HjemIgen byggeri overholder LCA kravene i 2029.

Omkring 1-2% spild i fabrikationen

Vores fabrik har bygget huse i 20 år, med fokus på så lav miljøpåvirkning som muligt. Det er svært at beregne spildet i en produktion med 100% nøjagtighed, men det ligger omkring 1-2%. Normalt ligger spildprocenten for typehusfirmaer mellem 15-24%. Vi anvender kun FSC/PEFC certificeret træ, hvilket er en garanti for træet er bæredygtigt. Fordi det kommer fra bæredygtig skovdrift.

Med HjemIgen husene, har vi skelet til materialernes fabrikerede dimensioner, for at undgå unødig spild og minimere arbejdsprocesserne.

IMG-7666.jpg

Træskelet for miljøet og indeklimaet

Træ er verdens mest miljøvenlige og bæredygtige byggemateriale (kilde). Det er også et fantastisk organisk materiale, der giver et godt indeklima. Blandt andet fordi det er CO2-neutralt.

Vi bruger træ til alt det konstruktive i et HjemIgen hus.

 

Tagkonstruktionen, udhæng, ydervægge, indervægge og spærene er blandt elementerne hvor vi anvender træ.

FN-verdensmaal.png

Facade med minimal miljøpåvirkning

En normal mursten er næsten 11 cm tyk. Det kræver megen energi at brænde den store mursten. Derfor har vi valgt at anvende murstensskaller på HjemIgen husene.

Skallerne er mellem 1-2 cm tykke, altså 5-10 gange tyndere end en konventionel mursten. Murstensskaller er meget anvendte i det meste af Europa.

Vi monterer murstensskallerne på fabrikken. Det betyder HjemIgen huset leveres med en færdig facade, hvor kun overgange og hjørner monteres på byggepladsen. Du kan ikke se forskel på en murstenskal - og en konventionel mursten når den er monteret. 

Se facaderne med mursten, facadepuds, cedertræ og sortmalet træ

murstensskaller.jpeg
bottom of page