top of page

UdviklingVejen omtaler HjemIgen

Serieiværksætter Kim Østergaard grundlagde i sommeren 2022 start up-virksomheden HjemIgen. Kim er måske bedre kendt fra MarketingPlatform, der blev solgt til en børsnoteret norsk køber sidste år.

HjemIgen bygger arkitekttegnede boliger i det meste af Danmark, som kan købes eller lejes til en fair pris. HjemIgen sælger både enkelthuse, dobbelthuse og klynger af dobbelthuse på udvalgte placeringer og samarbejder med førende danske- og udenlandske arkitekter.

”HjemIgen er mit nye hjertebarn, som jeg har skabt med en mission om at få intelligente boliger, smuk arkitektur, lavenergi, PropTech (software og hardware der gør boligen intelligent) og en stærk pris til at gå op i en højere enhed. Et HjemIgen-hus indeholder unikke arkitekttegnede design- og planløsninger til en fair pris”, siger Kim Østergaard.

”Vi kan opføre boligerne til en så attraktiv pris, fordi vi udnytter stordriftsfordelene, ved ikke at have 100 forskellige modeller eller valgmuligheder. Husene opføres oftest i 3-4 klynger med 2 boliger som dobbelthuse eller mere korrekt spejlvendte tvillingehuse. På den måde kan vi optimere processerne og omkostningerne, og det kommer kunden til gode i sidste ende”, uddyber Kim Østergaard og fortæller videre: 

 

"Enkeltheden og antallet af konfigurationsmuligheder er inspireret af Tesla. Netop Tesla tilbyder ganske få valg for hver bilmodel. “Det har altid undret mig, at folk gerne vil købe et unikt hus, men ingen vil have en unik bil, hvor de selv kan være prøveklud for bremser og styretøj”, uddyber Kim Østergaard med et smil på læben.

”Vi har oplevet en overvældende stor interesse for HjemIgen. Både fra potentielle købere, fra investorer der vil købe mange boliger og ejendomsmæglere, der vil projektsælge og har gode kontakter”, siger Kim Østergaard, der er ydmyg og taknemmelig for den store interesse.

 

Kim Østergaard valgte kort tid efter opstart at sælge 10 % af HjemIgen til Thomas Andersen, fordi han ønskede at få en stærk partner i virksomheden. Thomas solgte sidste år softwarelogistikvirksomheden WebShipper til en udenlandsk branchekøber.

Hjemigen_Ankomst.jpeg

“Thomas er super stærk til salg, backoffice og processer, hvilket supplerer mine kompetencer”, konkluderer Kim Østergaard.

Værdien af en partner, der komplementerer dine egne kompetencer som iværksætter, kan være yderst værdifuld. “Hellere eje lidt mindre af en stor succes, end at fastholde fuldt ejerskab og ikke komme ud over rampen”, er dagens iværksætter råd fra Kim Østergaard. Han uddyber at andre nøglepersoner også i fremtiden vil få et forpligtende medejerskab.
 
HjemIgen kan også tegne individuelle huse, måske med udgangspunkt i et HjemIgen grundplan. Læs mere om de arkitekttegnede boliger her
 
Passer boligerne ind i HjemIgen konceptet, vil HjemIgen gerne selv opføre dem. Ellers vil de individuelle sager blive givet videre til andre lokale byggevirksomheder. Behovet for individuelle unikke huse kan f.eks. opstå, hvis grunden har en særlig beskaffenhed, lokalplanen tilsiger særlige materialer - eller andre specielle forhold. HjemIgen bygger indtil videre f.eks. kun med pudsede facader.

Hjemigen_Gardrum mod stue.jpeg

Få mere info om boligerne

Modtag priser og grundplaner på vores skønne arkitekttegnede typologier

bottom of page